Menu Sluiten

Ergonomie


Ergonomie

Informatie over ergonomie op kantoor

Investeer in de gezondheid en veiligheid van uw werknemers.

Medewerkers zijn het kapitaal van een bedrijf.

Een kantoorwerkplek is ook een goed voorbeeld van een item dat goed moet worden ingesteld. Door te investeren in een ergonomisch verantwoorde werkplek kunt u ongemak en vermoeidheid voorkomen.

Ook zal een goed ontworpen werkplek helpen om het aantal repeterende bewegingen dat u tijdens uw werkdag uitvoert te verminderen.

Investeren in kantoor ergonomie is een investering in de gezondheid en veiligheid van uw werknemers. Het helpt u niet alleen om de productiviteit te verhogen, maar ook om het ziekteverzuim en het aantal verzuim gerelateerde letsels terug te dringen.

Slechte werkomstandigheden kunnen namelijk leiden tot letsel op korte en lange termijn. Bovendien kan de aanwezigheid van onhandige houdingen repeterende bewegingen verergeren.

Een computermonitor is een goed voorbeeld van een item dat correct moet worden opgesteld. De monitor moet zo worden geplaatst dat hij niet in het directe licht van de boven verlichting staat. Ook moet de monitor op ooghoogte worden geplaatst.

U moet echter geen monitor met een helderder scherm gebruiken om verblinding tegen te gaan. In plaats daarvan kunt u een antiverblindingsfilter gebruiken.

Een goede kantoorwerkplek heeft armleuningen die het gewicht van uw armen tijdens uw werkdag ondersteunen. Deze armleuningen zijn ook goed voor het verplaatsen van uw lichaam om ongemak te voorkomen. Een voetsteun kan worden gebruikt om uw voeten te ondersteunen.

Een kantoorwerkplek kan ook een computer bevatten.

 Een ergonomisch verantwoord bureau is een van de beste manieren om de productiviteit te verhogen en repeterende bewegingen te verminderen.

Voor een optimale productiviteit moet u ervoor zorgen dat uw computermonitor op ooghoogte staat en dat u goed zit om uw zicht te optimaliseren.

De monitor moet ook worden aangepast om reflecties van de boven verlichting te voorkomen.

Info over ergonomie

Sterke info over Ergonomie

Ergonomie is heel belangrijk in een kantooromgeving.

Bij een kantoorwerkplek hoort ook een ergonomische stoel. Een ergonomische stoel moet u helpen comfortabel te zitten en belasting van uw rug, knieën en heupen te voorkomen. Hij moet ook voldoende steun bieden aan de onderrug om u rechtop te houden.

Ook moet de stoel kunnen draaien om te voorkomen dat het lichaam tijdens het draaien wordt verdraaid.

Een goed ontworpen kantoorwerkplek helpt ook om het risico op een aandoening aan het bewegingsapparaat te verminderen.

Spieraandoeningen en skeletaandoeningen zijn onder meer het carpaal tunnel syndroom, dat wordt veroorzaakt door repeterende bewegingen.

Het kan ook leiden tot gevoelloosheid en pijn in uw handen. Als u achter een computer werkt, zorg er dan voor dat uw muis en toetsenbord correct zijn ingesteld

Een slecht ontworpen kantoorwerkplek draagt ook bij aan een verminderde werklust en productiviteit. Een slecht ontworpen werkomgeving draagt ook bij tot inkomensverlies en blijvende invaliditeit.

Een goed ontworpen kantoorwerkplek is ook een goede manier om vermoeidheid tegen te gaan

Meer info over ergonomie nu op www.kinnarps.be.

Tags

Aanbeveling Ergonomie | Aanbod Ergonomie | Advies Ergonomie | Assortiment Ergonomie | Bedrijven Ergonomie | Diensten Ergonomie | Ergonomie Belgie |